Zapraszamy do wesołej rywalizacji w konkursach zawodowych


ZAPRASZAMY 

naszych uczniów ich rodziców i nauczycieli
oraz
uczniów klas VIII szkół podstawowych – kandydatów
do naszej szkoły ich rodziców, również nauczycieli
do wesołej rywalizacji
w konkursach zawodowych.

Wykaż się pomysłowością a przy tym dobrze się baw.

Głównym  celem  konkursu jest zaprezentowanie przez uczniów, ich rodziców czy nauczycieli  swoich  zainteresowań, zdolności czy ukrytych umiejętności.

Zapraszamy do zapoznania się z regulaminami konkursów
z poszczególnych kierunków zawodowych: www.sosw2.szczecin.pl

Rozstrzygniecie konkursu odbywać się będzie w kategoriach:

  • prace uczniów VIII klasy szkół podstawowych,
  • prace uczniów SOSW nr 2,
  • prace rodziców, nauczycieli.

Zdjęcia prac przesyłamy do 30 kwietnia  2021 roku.

Wszystkie nadesłane zdjęcia wyrobów z przypisanymi przez organizatora numerami zostaną umieszczone na profilu Facebooka Ośrodka. Od 9.05 2021 r. do  17.05 2021 r. odbędzie się głosowanie na najlepszą pracę. Zdjęcie, które uzyska jak największą liczbę polubień otrzyma  nagrodę publiczności. Ogłoszenie wyników 18 maja 2021r.

Uczestnik przystępując do konkursu, wyraża zgodę na dokumentowanie jego twórczości, rejestrację fotograficzną i jej prezentację na stronie internetowej SOSW nr 2 oraz na Facebooku. Uczestnik wyraża także zgodę na przetwarzanie swoich danych osobowych w zakresie niezbędnym do przeprowadzenia konkursu.. Zgłoszenie pracy (zdjęcia ) do konkursu  jest jednoznaczne z akceptacją niniejszego regulaminu.

 

1. Konkurs Cukierniczy„Kolorowy deser w szklance”kolorowy deser w szklance

Zadaniem uczestnika jest:  

przygotowanie kolorowego deseru umieszczonego w szklance
(przezroczystej) z użyciem dowolnego owocu w warunkach domowych.

– napisanie receptury – ile czego daliście i jak robiliście deser.

zrobienie zdjęcia wykonanego deseru – nazwanie go i wysłanie
 na adres maliowy nauczyciela teorii zawodowej kierunku cukiernik:
m.zamojcin@sosw2.szczecin.pl    

R E G U L A M I N   KONKURSU ZAWODOWEGO KIERUNKU CUKIERNIK „Kolorowy deser w szklance” – kliknij tutaj

 

2. Konkurs Gastronomiczny„Śniadanie daje MOC”Sniadanie daje moc

Zadaniem uczestnika jest:

– wykonanie zdrowego pełnowartościowego śniadania zawierającego warzywo lub owoc a jednocześnie powinno apetycznie wyglądać.

– zrobienie zdjęcia i nadanie tytułu swojej potrawy oraz  przesłanie do nas na adres mailowy nauczyciela teorii zawodowej kierunku kucharz: m.wasko@sosw2.szczecin.pl       

Śniadanie to najważniejszy posiłek w ciągu dnia. Dostarcza nam energii do nauki, pracy, zabawy.
To inwestycja na cały dzień.

R E G U L A M I N   KONKURSU ZAWODOWEGO KIERUNKU  KUCHARZ   „Śniadanie daje MOC!” – kliknij tutaj

 

3. Konkurs KrawieckiCoś nowego z czegoś starego”cos nowego z czegos starego 1

Zadaniem uczestnika jest:

wykonanie czegoś nowego z czegoś starego.  Na pewno w domu masz jakieś ubrania, których już nie nosisz, możesz je pociąć, coś przewiązać, naszyć czy ozdobić DAĆ IM ŻYCIE NA NOWO.

– zrobienie zdjęcia, nadanie tytułu swojej pracy i przesłanie do nas na adres mailowy nauczyciela teorii zawodowej kierunku krawiec: d.beik@sosw2.szczecin.pl   

REGULAMIN   KONKURSU ZAWODOWEGO KIERUNKU KRAWIEC  „Coś nowego z czegoś starego” – kliknij tutaj

 

4. Konkurs Pracownika Pomocniczego Stolarza -„Zrób to sam”zrob to sam

Zadaniem uczestnika jest:

– wykonanie czegoś użytecznego z drewna, gałązek, plastrów drewna, palet, desek czy starych mebli. Pamiętajcie  jednak aby wszystkie czynności wykonywane  były pod opieką osób dorosłych lub w szkole na zajęciach technicznych pod opieką nauczyciela.

LUBISZ   MAJSTERKOWAĆ – ZRÓB COŚ FAJNEGO

– zrobienie zdjęcia, nadanie tytułu swojej pracy i przesłanie do nas na adres mailowy nauczyciela zajęć praktycznych: m.piatkowski@sosw2.szczecin.pl

Może was na kierunkuje pokazując kilka prac koła dekoratorskiego.

R E G U L A M I N  KONKURSU ZAWODOWEGO KIERUNKU PRACOWNIK POMOCNICZY STOLARZA  „Zrób to sam ” – kliknij tutaj


5. Konkurs
Pracownika Pomocniczego Obsługi Hotelowej – „Gość gospodarzowi świętym”gosc gospodarzowi swietym

Zadaniem uczestnika jest:

– wybieranie  zadania z następujących propozycji:

  • ozdobne ułożenie serwetki dla gościa.
  • ozdobne ułożenie ręczników.
  • propozycja niestandardowego pościelenia łóżka.

– zrobienie zdjęcia swojej pracy i przesłać na adres mailowy nauczyciela teorii zawodowej  kierunku  Pracownik Pomocniczy Obsługi Hotelowej w.sala@sosw2.szczecin.pl

REGULAMIN KONKURSU ZAWODOWEGO  KIERUNKU  PRACOWNIKA POMOCNICZEGO OBSŁUGI HOTELOWEJ  „Gość gospodarzowi świętym” – kliknij tutaj


6. Konkurs Ogrodniczy – „Ozdoby wielkanocne”

Zadaniem uczestnika jest:

– wykonanie ozdoby wielkanocnej w wybranej kategorii albo najpiękniejsza ozdoba (np. pisanka, zając, kura itp.) lub stroik wielkanocny.

– zrobienie zdjęcia, nadanie tytułu swojej pracy i przesłanie do nas na adres mailowy nauczyciela teorii zawodowej ogrodniczej:  j.waszkiewicz@sosw2.szczecin.pl

REGULAMIN KONKURSU ZAWODOWEGO  KIERUNKU  OGRODNICZEGONA NAJPIĘKNIEJSZĄ OZDOBĘ WIELKANOCNĄ – kliknij tutaj

 

Uwaga w tym konkursie są inne daty nadesłania prac ze względu na święta. Prace przesyłamy do 30 marca 2021 r. ozdoby wielkanocne
Od 1.04.2021 – 16.04 2021 roku odbędzie się głosowanie na najpopularniejszą ozdobę wielkanocną. Zdjęcie, które uzyska jak najwięcej polubień otrzyma  nagrodę publiczności.
Ogłoszenie wyników nastąpi 19.04.2021r.