WYCIECZKA ZAWODOWA DO MANUFAKTURY SŁODYCZY


25 maja 2019 roku uczniowie z klasy IB- kierunek cukiernik, IIC – kierunek cukiernik oraz IIIB – kierunek kucharz, pod opieką pani Moniki Zamojcin oraz pani Magdaleny Waśko, wybrali się na wycieczkę do Manufaktury Słodyczy aby wziąć udział w ” SŁODKICH WARSZTATACH LIZAKOWYCH”.
Na miejscu czekały już bardzo sympatyczne panie, które wprowadziły nas w tajniki robienia lizaków. Poznaliśmy sekrety przeciągania karmelu oraz jego barwienia. Wiemy już skąd się bierze kolor zielony i jak zrobić kolor pomarańczowy:) A co najważniejsze – dowiedzieliśmy się jak robić lizaki. Mogliśmy zrobić je sami. Każdy uczeń wykonał lizaka według własnego projektu- było wiele różnych, ciekawych wzorów:)
Opiekunowie:
Magdalena Waśko i Monika Zamojcin